Stichting Cultureel Leidschenveen

Eind 2009 hebben enkele bewoners, onder voorzitterschap van Johanneke Kriek, de Stichting Cultureel Leidschenveen opgericht. De algemene doelstelling is het contact tussen wijkbewoners te bevorderen. De stichting wordt financieel gesteund door de gemeente Den Haag en een aantal sponsors.

De jaarlijks terugkerende activiteit ‘Parels van Leidschenveen’ is in onze wijk en daarbuiten een begrip geworden. Maar ook werd eind januari 2011 in ons Wijk- en Dienstencentrum een Kunst of Kitsch middag georganiseerd die veel belangstelling trok. Evenals het museumweekend in maart 2011 toen het Wijk-en Dienstencentrum met medewerking van het Haags gemeentemuseum en het Utrechts Aboriginalmuseum getransformeerd werd in een tijdelijk museum. In juni 2013 vond de eerste Picknick van Leidschenveen plaats op stadsboerderij Landzigt. De deelnemende gezinnen brengen hierbij ieder jaar allemaal een eigen gerecht mee (met recept!), zo kan iedereen van elkaars specialiteiten proeven, en vinden er vele leuke activiteiten plaats. Ook weer zo’n activiteit die bewoners met elkaar in contact brengt! Lees meer over onze activiteiten op de betreffende webpagina’s.

Succes hangt vooral af van de deelname en inzet van bewoners. De organisatoren zijn steeds op zoek naar nieuwe Parels. Voor wie het nog niet weet: Een Parel is een inwoner van Leidschenveen met een passie, een leuke hobby of een bijzonder beroep. Als u denkt dat uw hobby, passie of beroep leuk of interessant is voor de inwoners van Leidschenveen om te zien, meld u dan aan als Parel voor de komende Pareldag op de laatste zondag van september. Wij streven naar variatie en verwelkomen nieuwe deelnemers.

Maar ook als u een leuk idee heeft voor een culturele activiteit in Leidschenveen kunt u contact opnemen.

Heeft U interesse? Stuur dan een e-mail naar st.cultureelleidschenveen@gmail.com.

Geef een reactie