‘Puur Natuur’ picknickrecept: salade met avocado, mango & aardbeien

avocado mango

 

Sa­la­de met avo­ca­do, man­go en aard­bei­en

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ rode peper
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 verse mango
  • 125 g verse aardbeien
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 krop Little Gem sla
  • 15 g verse koriander
  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop het limoensap met het rasp, de rode peper, komijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de dressing door de vruchten. Laat het fruit zo 10 min. marineren. Snijd de sla in repen en snijd de blaadjes van de koriander grof.
  3. Schep vlak voor het serveren de sla door de fruitsalade en bestrooi met koriander.

Tip:

De smaak van komijn komt nog beter tot z’n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.

Tip:

Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade. Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten