‘Puur Natuur’ picknickrecept: kipgehakt-parmezaan balletjes

parmesan-1357016_1920Kipgehakt-parmezaan balletjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 g verse basilicum
  • 200 g kipdijfilet
  • 300 g kalkoendijblokjes
  • 3 sneetjes witbrood
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 150 g kipgehakt gekruid
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g verse prei

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de helft van het basilicum fijn. Doe samen met de kip en kalkoen in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt.
  2. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord en laat het brood in de melk weken. Rasp de kaas. Doe het kipmengsel in een kom en voeg het kipgehakt, zout, de kaas en eieren toe. Knijp het brood uit en meng erdoor. Was de prei, snijd zeer fijn en meng erdoor.
  3. Draai kleine balletjes van het gehakt, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat uit de oven 15 min. afkoelen. Leg elk balletje op een blaadje basilicum. Serveer op een grote schaal. Lekker!

Bereidingstip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen, leg dan elk balletje op een blaadje basilicum en serveer.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten