Picknick van Leidschenveen 2016

 

IMG_1986

Geslaagde vierde editie Picknick van Leidschenveen

Zondag 5 juni was het zover, alweer de vierde editie van de Picknick van Leidschenveen vond plaats bij Stadsboerderij Landzigt. De weergoden waren goed gezind en zorgden voor een stralend zonnige en warme dag. Met het thema ‘De wereldkeukens van Leidschenveen’ was het de bedoeling dat er hapjes van zoveel mogelijk verschillende culturen geproefd konden worden. Vanaf 12 uur werden de hapjes ingeleverd om uit te stallen op het buffet en wat had iedereen zijn best gedaan! Er waren heel veel zelfgemaakte hapjes, van sushi tot quiche en van salades tot viskoekjes, het was heerlijk proeven. Ook Keurslager Paul was aanwezig en hij demonstreerde hoe je kleine paprika’s kan vullen met verschillende smaken gekruid gehakt. Die mochten natuurlijk eveneens geproefd worden.

Het entertainment tijdens de picknick was ook gericht op verschillende culturen en dit werd door ruim 200 bezoekende Leidschenveners goed ontvangen. Gezellig Grieks gitaarspel klonk over het terrein van de stadsboerderij en na het eten een merengueworkshop om de overtollige calorieën weer te verbranden. Ook aan de kinderen was gedacht, zij konden een wereldspeurtocht doen met vragen over verschillende landen en megagrote bellen maken. Als kers op de taart mochten zij (en de volwassenen natuurlijk) ijshoorntjes versieren waar vervolgens heerlijk ijs in werd geschept. De Rabobank, één van de sponsoren, was dit jaar aanwezig met een gezellige tent om in contact te blijven met de wijkbewoners waar onder andere de speurtochtprijsjes en lekkere bakjes fruit uit werden uitgedeeld en er gegrabbeld kon worden.

Wij kijken met een goed gevoel terug op weer een geslaagde picknick en willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst. Wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien op de 5-jarige jubileumeditie!

 

Reacties gesloten