Parels 2017

1. Jennifer Hunte: Persoonlijk reisadvies bij je thuisProfielfotoJenKolibirie2

Personal Touch Travel geeft persoonlijk reisadvies bij jou thuis aan de keukentafel of op het werk, ook ’s avonds of in het weekend. Jennifer helpt je bij het uitzoeken en boeken van je stedentrip, cruise, strandvakantie, huwelijksreis, jubileum, bedrijfsuitje etc. Vertel Jennifer jouw wensen en zij regelt het zodat jij zorgeloos op reis kunt gaan. Of je nu met je gezin, vrienden(innen), collega’s of wie dan ook op reis wilt.Op zoek naar reisinspiratie? Kom dan langs. Vertel Jennifer jouw droomvakantie en doe mee aan de prijsvraag. Wie weet ben jij de winnaar van een reischeque t.w.v. €50!

Jennifer is bereikbaar op: 06-46487871 jennifer.vigelandzoon@personaltouchtravel.nl www.jenniferstravels.nl

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

2. Jet Fekkes portret2. Jet Fekkes-Nubé: Sieraden

Jet werkt parttime als Lotus (uitbeelding van slachtoffers voor EHBO’ers en BHV-ers). Haar grote hobby is het maken van kettingen die harmoniëren met de kleding. Elk collier is uniek! De naam “Colliers Guillette” vindt zijn oorsprong in de voornaam waarmee ze staat ingeschreven bij de Burgerlijke Stand. Ook dit jaar kan zij op de Pareldag weer verschillende voorbeelden laten zien van technieken die zij gebruikt bij het maken van haar sieraden.

Jet is bereikbaar op: 06-29231538

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

3. Mirjam Speolstra portret3. Mirjam Spoelstra: Portrettekeningen en -schilderijen

Tekenen en schilderen is Mirjams passie. Ze heeft vooral plezier in het schilderen van mensen. Mirjam werkt bij voorkeur met olieverf of grafiet. Naast portretten tekent en schildert Mirjam ook andere onderwerpen die haar treffen, zoals mooie dingen die ze vindt tijdens een wandeling of een mooi uitzicht.

Tijdens de Pareldag vertelt ze u graag over haar manier van werken en zal ze werken aan een portret in olieverf.

Mirjam is bereikbaar op: 06-28943750
mirjam.spoelstra@gmail.com www.facebook.com/marwijne/ Instagram: mirjamsp

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

4. Sophia van Thiel portret4. Sophia van Thiel: Professional organizer

Krijg jij ook de kriebels van die stapel ‘dat doe ik later wel’? Of van die volle kasten in je huiskamer die je wilt opruimen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Kan je wel wat hulp gebruiken om je administratie beter te organiseren? Of is je agenda zo vol dat er geen tijd meer is voor jezelf? Sophia is professional organizer en helpt je graag om weer grip te krijgen op je spullen, administratie of agenda, zodat je rust en ruimte krijgt, in je huis en in je hoofd. Kom vooral langs voor gratis tips!

Sophia is bereikbaar op:06 1100 1428, info@opruimkriebels.nl, www.opruimkriebels.nl www.facebook.com/opruimkriebels

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

5. Jolanda Haneveld portret5. Jolanda Haneveld: Voetreflexie

Jolanda heeft van haar passie, VOETREFLEXIE, haar beroep gemaakt. Onder en bovenop de voeten bevinden zich zones die in directe verbinding staan met het lichaam. Jolanda behandelt met verschillende druk- en massagetechnieken jouw klacht(en). Echter niet op de aangedane zone maar op de reflexzone van de voet. Tijdens de behandeling maakt zij gebruik van essentiële oliën. Voetreflexie en de oliën brengen het lichaam in balans zodat het zelfherstellende vermogen van het lichaam aangesproken en versterkt wordt. Klachten kunnen verminderen of verdwijnen.
Van 13.00- 13.45 en 15.15-16.00 uur geeft zij handmassages met oliën die toegespitst zijn op jouw klacht. Kom gerust langs.

Jolanda is bereikbaar op: 070-4447181 of 06-50234354
info@carpediemvoetreflex.nl www.carpediemvoetreflex.nl Facebook: Carpe Diem Voetreflexpraktijk Leidschenveen

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

6. Marjan Jansen portret6. Marjan Jansen: Quilten

Marjan is gepensioneerd en woont sinds zeven jaar met heel veel plezier in Leidschenveen. Sinds 2003 is zij aan het quilten geslagen na een aankondiging dat er in haar toenmalige wijkcentrum (Bezuidenhout) een quiltcursus voor beginners gestart werd. Het groepje bestond uit acht personen en is voor het grootste deel nog steeds bij elkaar. Marjan heeft eerder meegedaan met de Parels met haar collectie T-shirts en ook met haar quilts. Ze vindt het leuk om weer eens mee te doen en te laten zien dat je hele mooie dingen kan maken met kleine lapjes.

Marjan is bereikbaar op: 06-13200859, marjansen@casema.nl

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

7. Janou Vos portret7. Janou Vos: Sprankelende moeders

Janou Vos runt al ruim tien jaar haar praktijk voor kind- en oudercoaching Sprankelkinderen. Zij weet kinderen die niet lekker in hun vel zitten met haar enthousiaste manier van coachen weer vol vertrouwen te laten sprankelen. Ook steeds meer ouders, met name moeders, vinden de weg naar haar praktijk. Moeders die bijvoorbeeld tegen onzekerheid of hoogsensitiviteit aanlopen of er even doorheen zitten. Zie jij door de bomen je eigen bos niet meer door het goochelen met alle ballen in de lucht? Wil je graag meer tijd voor jezelf, minder vaak boos zijn, of je minder zorgen maken? Kom dan langs op de Pareldag voor een sprankelend voorproefje!
Perfecte moeders bestaan niet, sprankelende moeders wel!

Janou is te bereiken op: 06-19874945 www.sprankelkinderen.nl  www.facebook.com/sprankelkinderen

Locatie: Bibliotheek, Belinfantedreef 7

8. Anouk Arntz Mandala8. Anouk Arntz: Ontwerp & Illustratie

Anouk ontwerpt logo’s en maakt illustraties, mandala portretten en boekomslagen. Anouk toont een selectie uit het werk dat zij op de computer maakt in het vector tekenprogramma Adobe Illustrator. Zij zal demonstreren hoe dit in zijn werk gaat. Bent u op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeau voor uw partner, een familielid, een vriend, een collega of voor uzelf? Aan de hand van foto’s en informatie met betrekking tot leven, liefde, passies, hobby’s en werk van de betreffende persoon maakt Anouk op bestelling een kleurig mandala portret. Bent u startend zzp’er? Voor originele logo’s en visitekaartjes kunt u bij haar terecht.

Anouk is bereikbaar op: 06-41171657 anoukarntz@ziggo.nl Facebook/ anoukontwerpillustratie

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

9. Karen Zuidwijk portret9. Karen Zuidwijk: Coaching & Creativiteit

Wil je jezelf verder ontwikkelen? Loop je tegen privé- of werkgerelateerde zaken aan die je wilt veranderen? Zoek je ontspanning of wil je dichter bij jezelf komen? Heb je iets te verwerken waar je begeleiding bij wilt? Gun jezelf tijd en aandacht! Karen coacht en begeleidt je met een gelijkwaardig gesprek. Als je wilt gebruikt ze meditatie en creatieve werkvormen. Dat brengt je dichter bij je binnenwereld, geeft inzicht en ontspanning. Karen is kunstzinnig dynamisch coach en kunstenares. Ze werkt met hoofd, hart en handen. Tijdens de Pareldag kun je kennismaken en een afspraak maken voor een gratis intake en laat ze het schilderen met bijenwas zien.

Karen is bereikbaar op: 0619690055 kazetcoaching@mail.com www.kazetcoaching.nl

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

10. Mireille en Renate van der Heiden: Meisjesscouting Satoko Kitahara

In Leidschenveen kunnen meisjes tussen de 7 en 14 jaar wekelijks meedoen met de scoutingactiviteiten. Scouting is kampvuren maken, op kamp gaan, te gekke spellen spelen, brood op de scoutingmanier eten, maar bovenal vriendinnen maken! Tijdens deze Pareldag kun je met ons meedoen. Bij Stadsboerderij Landzigt ontsnap je uit een escape tent en maak je kans op een maand gratis lidmaatschap. Tevens kun je meedoen aan deze workshops: 13:00 – 14:30 gelukspoppetje knopen en om 14:30 – 16:00 schminken en glittertatoo’s.

Mireille is bereikbaar op: 06 10923620 www.satokokitahara.nl

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

11. Amina en Irsjad portret11. Amina Chedi: Koken

Amina houdt veel van koken en bakken, vooral Zuid-Amerikaanse en andere gerechten zoals bara, pasteitjes, cakejes. Amina heeft in het verleden met Anita Bohemen deel genomen aan de Pareldag. Samen geven Amina en Anita nog regelmatig workshops in de Stadsboerderij. Amina verzorgt ook catering voor kleine en grote groepen. Samen met haar zoon Irsjad zal zij tijdens de Pareldag in de keuken van de Stadsboederij weer heerlijke gerechten bereiden. Zij hopen jullie allen te zien op de Pareldag!

Amina is bereikbaar op: 06-53176551

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

12. Monique en Claudia portret12. Monique Carrière en Claudia Huge-Brak: Paddentrek

Elk jaar rond februari/maart gaat, ook in Leidschenveen, de paddentrek van start! Op diverse locaties in de wijk trekken de dieren van hun droge winterslaapplaats naar de sloot om zich daar voort te planten. In samenwerking met de KNNV en een wisselende groep vrijwilligers helpen wij elk jaar een paar honderd padden, kikkers en salamanders veilig naar de overkant. Kom tijdens de Pareldag langs voor meer informatie en leer spelenderwijs meer over kikkers en padden. Wie weet kunnen we je dan volgend jaar als vrijwilliger verwelkomen!

Monique en Claudia zijn bereikbaar op: 06-48384039 (Monique) 06-13074788 (Claudia) www.knnv.nl/afdelingDelfland, Facebook: paddentrekLeidschenveen

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

13. Karin Sundsback portret13. Kariin Sundsback: Noorse lessen en emigratieadvies op maat 

Kariin Sundsback is een kleurrijk historicus en enthousiast Noorwegen-specialist. Met haar bedrijfje Viking Girl organiseert zij lezingen, workshops, stadswandelingen en emigratiebegeleiding op maat. Sinds 2010 geeft ze ook cursussen in de Noorse taal, geschiedenis en cultuur in haar multifunctionele lesruimte aan de Brilduikerstraat 22 in Leidschenveen. Tijdens de Pareldag zal Kariin een aantal miniworkshops Noorse taal en cultuur verzorgen, waarbij heerlijke Noorse cakejes geserveerd zullen worden.

Website: www.vikinggirl.nl, Facebook: https://www.facebook.com/VikinggirlKariin, Telefoon: 0614358140

Locatie: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143

14. Constanze Kluivers portret14. Constanze Kluivers: Borduren

Ondanks haar jeugdige leeftijd is de 19-jarige Constanze Kluivers dit jaar al weer voor de 3e keer actief tijdens de Parels van Leidschenveen. Als 13-jarige is zij door haar schaatssport met deze hobby gestart wat is uitgemond in een eigen bedrijf. Zes jaar later is dit bedrijf uitgegroeid tot een borduurbedrijf met meerdere professionele borduurmachines. Particulieren maar ook bedrijven weten haar te vinden. Voor o.a. een geborduurde handdoek, kleding, bedrijfslogo maar ook kraam cadeaus kunt u bij haar terecht. Op de site kunt u leuke ideeën op doen. Tijdens de Pareldag kan iedereen gratis een sleutelhanger maken.

Constanze is bereikbaar op: 070-4445466, info@webshopconstanze.nl, www.webshopconstanze.nl

Locatie: De Leidraad, Harriet Freezerhof 20

15. Esther Hanewinckel foto 315. Esther Hanewinckel: Massage en ademwerk

Met gebruik van ademwerk, warmwatersessies, massage en workshops, leer je het evenwicht tussen denken en voelen te herstellen, waardoor je je weer thuis gaat voelen in je eigen lichaam én je omgeving. Uitgangspunt is een zachte, diepgaande en liefdevolle benadering van alles in jou dat vraagt om gezien, gehoord, gevoeld en/of doorleefd te worden. Dit biedt veiligheid en ruimte voor inzicht, beweging, ontspanning en ontlading. Nieuwsgierig? Tijdens de Pareldag ben je van harte welkom voor een (groeps)klank-ademsessie, voor een korte proefmassage of het stellen van vragen. Van 14.30 tot 15.15 geeft Esther een workshop bewust ademen.

Esther is bereikbaar op: 06 24116029, thuisinjelijf@live.nlwww.thuisinjelijf.nu

Locatie: De Leidraad, Harriet Freezerhof 20

21. Simone 216. Simone Reitsma: Mindfulness trainer en coach

Bij Simone Reitsma, het gezicht achter Lifecoach Leidschenveen, kun je als volwassene Mindfulness Trainingen volgen. Naast de oorspronkelijke Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) of Aandachtstraining geeft ze ook Mindful Ouderschap en Compassie trainingen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan tijdens de Pareldag langs voor meer informatie of doe mee met de gratis mindfulness les.

Simone is bereikbaar op: 06-36031039, simone@lifecoachleidschenveen.nl, www.lifecoachleidschenveen.nl

Locatie: De Leidraad, Harriet Freezerhof 20

17. Eddyana Knaap portret17. Eddyana Knaap: Schilderijen

Eddyana is een kunstenares die authentiek wil zijn. Haar specialiteit is schilderkunst. De belangrijke uitgangspunten voor inspiratie en visie haalt zij uit de natuur, de levensverhalen van mensen en religieuze thematiek uit de Christelijke bron. Veel van haar schilderijen bestaan niet alleen uit composities van kleuren, lijnen en vormen, maar hebben ook een sterke symbolische lading. Om de zeggingskracht van de afbeeldingen te versterken, werkt Eddyana regelmatig op basis van een concept. Tijdens de Pareldag is haar werk te bezichtigen op de Oude Middenweg 90. Eddyana werkt zelfstandig en in opdracht.

Eddyana is bereikbaar op: 070 – 4444737, eddyanapalet@gmail.comwww.Eddyana-Palet.nl

Locatie: Oude Middenweg 90

18. Marianne Du pre portret18. Marianne du Pre: Beeldhouwkunst en workshops

Marianne doet voor de 10e keer mee met deze Pareldag!!! En dan vindt ze het mooi om af te sluiten. Er zijn weer (speksteen) beelden te zien van onder meer cursisten en ¨producten” van andere workshops zoals vilten, kaarten borduren, mozaïeken, papier scheppen etc. Regelmatig worden er speksteen workshops georganiseerd. Tijdens de Pareldag kunt u zich voor diverse workshops opgeven en kinderen kunnen een speksteen bewerken. Het is altijd een gezellige happening op deze laatste zondag in september. Kom gezellig langs en laat u verrassen.

Marianne is bereikbaar op: 0703205831 mabwdepre@hotmail.com 

Locatie: Veenweg 95

18. Marianne Fokkens portret19. Marianne Fokkens: Creatieve workshops

Wie net als Marianne graag creatief aan de slag gaat, kan bij haar aan de keukentafel aanschuiven voor workshops! Iedere maand staat er iets anders op het programma. En heel handig: je hoeft niets voor te bereiden of te kunnen, alle materialen staan klaar, je hoeft alleen maar lekker creatief te zijn. Aan het eind van de avond neem je je eigen mozaïekwerkstuk, tuinbeeld, Ytongbeeld, taart, unieke foto op hout of schilderij mee naar huis! Gedurende de hele Pareldag geeft Marianne workshops.

Marianne is bereikbaar op: 06-83671021, tinkering.en.co@gmail.com, Facebook Tinkering en co

Locatie: Veenweg 95

20 Yvonne van Driel portret20. Yvonne van Driel: Kindercoaching en weerbaarheidstraining

Met heel veel plezier verzorgt Yvonne (matrix)coaching en weerbaarheidstrainingen.  Zij geeft kinderen graag een steuntje in de rug om te zorgen dat zij (weer) stevig in hun schoenen staan, lekker in hun vel zitten en met meer vertrouwen en plezier naar school gaan. Yvonne vertelt u graag meer over haar werkwijze. Voor de kinderen liggen er papier, stiften of een spelletje klaar.  Om 13.30 en 15.00 uur geeft zij een workshop ‘lekker in je vel’ voor kinderen van 6-10 jaar.

Yvonne is bereikbaar op: 06-54912370, www.happykidstrainingen.nlcontact@happykidstrainingen.nl

Locatie: Veenweg 138

21. Carla Groen portret21. Carla Groen: Yoga en massage

De Dolfijn is een yogaschool in Leidschenveen, waar pilates, hatha yoga,yin yoga, poweryoga, Do-In/Meridiaan yoga en yoga aan zee wordt gegeven. Carla geeft ook ayurvedische massage voor vrouwen en ayurvedisch voedingsadvies. Carla werkt in de yogalessen ook met handmudra’s. Tijdens de Pareldag kun je advies krijgen welke handmudra bij jou past. Zo is er een mudra om lekker te slapen en een andere om juist goed de dag te beginnen. Ook gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen, om bijvoorbeeld je bloeddruk te verlagen of om je spijsvertering te verbeteren.

Carla is bereikbaar op: 070-3297663, info@carlagroen.nl, www.carlagroen.nl, www.facebook.com/YogaLeidschenveen

Locatie: Veenweg 138

 

22. Reena Poeran portret22. Reena Poeran: Beauty en visagie

Na de geboorte van haar vierde kindje heeft Reena 6 jaar geleden haar baan als arbeidsadviseur opgezegd om haar passie te kunnen volgen: een bedrijf opbouwen op het gebied van beauty en visagie. Intussen staat zij ook bekend als specialist huidverbetering door haar opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten. Ook is zij wenkbrauwenspecialist! Reena geeft nu ook visagieworkshops aan jong en oud. Daar vertelt zij je graag over als je langskomt voor een ten minute mini make over! Ulrike, de fotograaf, maakt prachtige profielfoto’s nadat Reena je heeft opgemaakt. Kom langs en ervaar hoe het is om alle aandacht te krijgen die jij waard bent!

Reena is bereikbaar op: 06-55130058, info@beautydenhaag.nlwww.beautydenhaag.nl

Locatie: Veenweg 128

25. Ulrike de Haas portret23. Ulrike de Haas: Culinaire fotografie en profielfoto’s 

 Misschien ken je Ulrike’s fotowerk al? Voor beide edities van kookmagazine “WijkKoken” verzorgde ze namelijk de complete fotografie. WijkKoken is een uitgave van Bibliotheek Leidschenveen – Ypenburg. Ulrike’s liefde voor koken én fotografie komen bij culinaire fotografie prachtig tot uiting. Eten smakelijk in beeld brengen is een vak! Maar Ulrike doet meer, ze maakt ook zakelijke portretten, voor particulieren en organisaties. Bij de profielfotografie opdrachten werkt Ulrike samen met Reena Poeran, die de visagie verzorgt. Ervaar zelf hoe een profielfoto gemaakt wordt en bezoek de culinaire foto-expositie tijdens de Pareldag!

Ulrike is bereikbaar op: 06-51745484, portretdigitaal@xs4all.nl, www.portretdigitaal.nl

Locatie: Veenweg 128

24. Chantal Snellaars: Interieurstyling24. Chantal Snellaars portret 1

 Is uw interieur toe aan verandering? Wilt u een nieuwe kleur op de muur of overweegt u een totale metamorfose? Chantal luistert naar uw specifieke woonwens en adviseert u graag. Zij stelt uw woonwensen centraal met als resultaat een uniek interieurontwerp dat een juiste afspiegeling is van uw persoonlijkheid. Wilt u uw huis verkopen en opvallen binnen het huidige huizenaanbod? Chantal kan u helpen met het stylen van uw woning, zodat deze zo aantrekkelijk mogelijk kan worden gepresenteerd en zich onderscheidt. Kom op de Pareldag langs met foto’s, plattegronden en laat u inspireren!

Chantal is bereikbaar op: 06-14476342, info@studiofyn.nlwww.studiofyn.nl

Locatie: Veenweg 128

LOCATIES:

BIBLIOTHEEK

BibliotheekBibliotheek Leidschenveen en Ypenburg zijn laagdrempelig en goed gesitueerd in het stadsdeel, zij bieden een multifunctioneel podium in een dynamische literatuuromgeving. Zij organiseren het hele jaar door activiteiten op het gebied van informatie en educatie en in de functie van cultuuranker gevarieerde, culturele activiteiten, samen met diverse culturele partners in het stadsdeel. Voorbeelden van Cultuuranker-activiteiten zijn toneel- en dansvoorstellingen, actuele en interessante lezingen, trendy workshops en cursussen, concerten, excursies naar musea, informatiemarkten en exposities. Voor en door een breed publiek, voor jong en oud. U bent van harte welkom!

De bibliotheek is op de Pareldag open en u kunt hier weer diverse Parels komen ontmoeten. Een kopje koffie/thee staat voor u klaar!

DE LEIDRAAD

19. De LeidraadDe Leidraad, kerk in Leidschenveen. De Leidraad is onderdeel van de Protestantse Gemeente in Leidschendam. Elke zondag staan de deuren open van 9.30 uur tot 12.00 uur. Op de Pareldag zal om 13.00 het prachtige orgel worden bespeeld door Arthur Vos en om 14.00 uur zal het gelegenheidskoor weer zingen. Ook dit jaar zijn er weer prachtige schilderijen van kunstenares Eddyana Knaap te bewonderen.

Voor meer informatie: www.pgleidschendam.nl

STADSBOERDERIJ LANDZIGT

8. Stadsboerderij-LandzigtDeze stadsboerderij is een oase van groen midden in de stad waar jong en oud welkom is! Van dinsdag t/m zondag is de stadsboerderij geopend van 9.00 tot 17.00. Elke dag zijn er leuke dingen te doen. Zo kun je in de wei bij de geiten, schapen en koeien. Daar kun je de dieren borstelen, poep scheppen of helpen met voeren. Er is natuurlijk een speeltuin, waar je hutten kunt bouwen met wilgentakken of je kunt je uitleven op de kabelbaan. Op de Pareldag vinden er diverse activiteiten plaats en zijn er verschillende Parels te bezoeken.