9 – Janou Vos – Kindercoaching, trainingen en counselling

Portret Janou kleinJanou Vos heeft haar eigen praktijk voor kinder- en oudercoaching, trainingen en counselling aan de Stekelbaarssingel: Sprankelkinderen. Hier begeleidt zij met veel plezier kinderen én volwassenen die om welke reden dan ook niet lekker in hun vel zitten.

Hoogsensitieve kinderen of volwassenen, nieuwetijdskinderen, kinderen en jongeren die tegen klachten of moeilijkheden aanlopen en een steuntje in de rug nodig hebben, iedereen met grote of kleine zorgen, thuis, op school of op het werk kunnen terecht bij Sprankelkinderen.

‘Kinderen weer kind laten zijn’

Veel kinderen zijn tegenwoordig het contact met zichzelf kwijt. Dit komt vooral doordat er zoveel moet, thuis en op school. De kinderen krijgen een overvloed aan prikkels en kunnen hierdoor uit balans raken en last krijgen van allerlei ongemakken. Janou biedt kinderen de ruimte om zichzelf te zijn. Niks moet en niks is vreemd. Ieder kind is uniek en mag er zijn. Haar aanpak is oplossingsgericht, de focus ligt niet op het probleem, maar juist op de kwaliteiten en kracht van het kind. Samen (her)ontdekken de kinderen hun eigen kracht en mogelijkheden en worden gestimuleerd deze verder te ontwikkelen en toe te passen in lastige situaties. Hierbij maakt Janou onder andere gebruik van (visualisatie)oefeningen, focussen, mindfulness, kindermassage, tekening, dans, en spelenderwijs bewustwording. Zo komen ze weer in hun kracht te staan en durven zichzelf te zijn.

Sprankeltraining en Ik Leer Leren

KidsJanou geeft tevens sociale weerbaarheidstrainingen en leertrainingen. De sprankeltraining is een sociaal-emotionele weerbaarheidstraining voor (gevoelige) kinderen die meer zelfvertrouwen willen krijgen, zich zekerder en weerbaarder willen voelen en steviger in hun schoenen willen staan. Als gecertificeerd trainer Ik Leer Leren leert ze daarnaast kinderen hoe ze makkelijker kunnen leren, concentratieproblemen en faalangst de baas kunnen worden én dat leren ook best leuk kan zijn. Deze leertraining is ontwikkeld voor kinderen vanaf ca. 10 jaar die moeite hebben op school, met bv. concentreren, motivatie, huiswerk maken of leren, of last hebben van faalangst en onzekerheid.

Counselling en oudercoaching

Sinds 2014 is Janou geregistreerd counsellor. Niet alleen kinderen zitten niet lekker in hun vel, ook volwassenen kunnen op bepaalde momenten in hun leven ergens tegen aanlopen. Dit kan van alles zijn, zich op verschillende manieren uiten, en kan je flink van slag brengen. Counselling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor iedereen die ergens tegen aanloopt of even vast lijkt te zitten. Het biedt de mogelijkheid om gevoelens te onderzoeken, begrijpen, te veranderen en/of los te laten. Het geeft je inzicht waardoor je de balans in je leven weer terug weet te vinden, zodat je weer lekker in je vel gaat zitten.

Dat iedereen opgewekt de deur uit gaat, opgelucht en trots op de ontdekkingen die ze hebben gedaan, dat maakt Janou aan het sprankelen. Jezelf kunnen zijn en sprankelen dat wenst ze iedereen toe.

Tijdens de Pareldag geeft Janou uitleg over haar werkwijze en antwoord op al uw vragen. Om 15.00 uur kunnen kinderen vanaf 7 jaar komen schatgraven in de bibliotheek en ontdekken wat hun schatten zijn.

Sprankelkinderen Kindercoaching: Stekelbaarssingel 21, 2492 ME Den Haag

Bereikbaar op 06-19874945 of via info@sprankelkinderen.nl, www.sprankelkinderen.nl

Locatie: bibliotheek

Logo

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten