Picknick van Leidschenveen wederom groot succes!

DSCF7479Zondag 7 juni vond voor de derde keer de picknick van Leidschenveen plaats bij stadsboerderij Landzigt. Deze gezellige wijkpicknick is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend gezellig wijkfestijn.

Dit keer was de picknick onderdeel van de Week van de Amateurkunst (WAK). De activiteiten hadden daarom een kunstzinnig tintje. Ruim tweehonderd wijkbewoners waren van de partij en genoten van een gezellige middag ontspannen van de met de heerlijkste (o.a. zelf gemaakte) hapjes.

Tussen het genieten door konden kinderen deelnemen aan de workshop levende standbeelden. Zij stapten na uitleg in de huid van een levend standbeeld met een echt kostuum en volledig geschminkt. Hoe leuk was dat en wat deden ze het goed! Tijdens de picknick liepen ook een aantal levende standbeelden rond. De Hollandse dames gingen enthousiast met iedereen op de foto en ook de Goldqueen op stelten trok veel bekijks. Deelnemers van de workshop fotograferen kregen les in portretten en stillevens en gingen met mooie foto’s naar huis. De workshop kunstzinnige picknickhapjes zorgde voor originele toevoegingen aan het al heerlijk uitgebreide buffet. Onze keurslager gaf uitleg en een demonstratie biefstuk bereiden waarbij heerlijk geproefd kon worden.

Een stuk of vijftig kleine Picasso’s zijn aan de slag geweest met verf op canvas en hebben onder andere een groot vlinder-puzzelschilderij gemaakt dat in de bibliotheek werd geëxposeerd. Als afsluiter konden de kleine kunstenaars cakepops versieren en was er een chocoladefontijn, die vooral bij windvlagen erg spectaculair was. Met de heerlijkste chocolade toetjes was de picknick helemaal af.

Het was weer een groot succes en we willen iedereen heel hartelijk bedanken voor hun
komst en heerlijke zelfgemaakte hapjes. We zien jullie graag volgende jaar weer!

DSCF7533

IMG_0217a IMG_0015a

DSCF7625DSCF7482

IMG_0257aIMG_9955aIMG_0219aDSCF7551DSCF7540DSCF7609DSCF7554DSCF7549

 

DSCF7515

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten